PEOPLE & PLANET
Alles voor een glimlach, ook over 50 jaar!
Ons motto is “elke dag een beetje beter”; dat geldt ook voor onze grondstoffen. Het gaat namelijk hard met de opwarming van onze aardbol. In de horeca is het nog niet de norm om bijvoorbeeld afval te scheiden. Maar iemand moet de norm zetten, vinden wij. Daarom doen wij het wel! Hieronder enkele voorbeelden die wij inzetten zodat wij ons beleid zo groen mogelijk houden. #notimetowaste
Streekleveranciers
“Lokale ondernemers verbinden met de gasten, zo kunnen de producten zo vers mogelijk bij de gast zijn. We weten de herkomst, proces en het verhaal van het product” . Met deze gedachtegang willen wij gasten verwonderen. Bijna al onze producten zijn vol passie en huisgemaakt, en dan het liefst met producten vanuit de Westlandse regio. Want we mogen niet vergeten dat we op zoveel versheid en kwaliteit best een beetje trots mogen zijn!
Want zeg nou zelf. Het is toch gaaf als jouw koffie gisteren nog bij de buurman is gebrand, en de groenten uit de kas verderop komen? Verser kan niet.
Duurzame disposables
Zeker nu de ‘take away’ beweging in grote getalen is toegenomen, stijgt daarmee ook de vraag naar wegwerpmaterialen. Denk maar aan alle plastic bekertjes, tasjes en andere verpakkingsmaterialen. En dat is een uitdaging, want je wilt dat je producten er nog steeds tof uit zien. De natuur willen we natuurlijk ook zo min mogelijk belasten. Daarom kiezen wij altijd, waar mogelijk, voor duurzame disposables van bijvoorbeeld suikerriet of recyclebaar materiaal.
Afval scheiden
Afval scheiden in de horeca, is dat mogelijk? JA! Wij doen ons uiterste best om al ons bedrijfsafval volledig te scheiden. Daarnaast houden we van efficiëntie en niet van lopen als het niet nodig is ? Dit betekent dat we bij verschillende werkstations een set van prullenbakken hebben staan om het afval snel te kunnen scheiden.