Search
Close this search box.

non GOES GREEN

Ons motto is “elke dag een beetje beter”; dat geldt ook voor onze resources. Het gaat namelijk hard met de opwarming van onze aardbol. In de hospitality is het nog niet de standaard norm om bijvoorbeeld afval te scheiden. Maar iemand moet de norm zetten. Daarom doen wij het!  Wij gaan voor ‘elke dag een beetje beter’. Hieronder enkele voorbeelden die wij inzetten zodat wij onze ‘people, planet en profit’ zo groen mogelijk houden. #notimetowaste

streekleveranciers

“Lokale ondernemers verbinden met de gasten & de producten zo vers mogelijk bij de gasten op tafel zetten. We weten de herkomst, het proces en het verhaal van het product.”  Met deze gedachtegang willen wij gasten verwonderen en maken we bewuste keuzes in onze leveranciers. Bijna al onze producten zijn vol passie en huisgemaakt, en dan het liefst met producten uit de Westlandse regio. Zo worden onze eerlijke espressobonen gebrand in Maasdijk & kiezen wij voor bio-dynamische melk uit Midden-Delfland. Want we mogen niet vergeten dat we op zoveel versheid en kwaliteit best een beetje trots mogen zijn! 

Want zeg nou zelf. Het is toch gaaf als jouw koffie gisteren nog bij de buurman is gebrand, en de groenten uit de kas verderop komen? Verser kan niet.

Duurzame disposables

NON is vaak onderweg daarmee ook het eten & drinken ‘on the go’. De take away & shop bestellingenzijn dan ook in grote getalen toegenomen en daarmee ook de vraag naar wegwerpmaterialen. En dat is een uitdaging, want je wilt enerzijds dat je producten vers blijven, anderzijds wil je dat het er nog steeds tof uit ziet en al helemaal dat je de natuur er niet mee belast. Daarom kiezen wij altijd, waar mogelijk, voor duurzame disposables of van recyclebaar materiaal. Wij gaan voor groen!

Afval scheiden

Afval scheiden in de horeca, is dat mogelijk? JA! Wij doen ons uiterste best om al ons bedrijfsafval volledig te scheiden.  Bij NON hebben we zo’n 20(!) prullenbakken staan. Say what?! Ja, afval scheiden betekent ook extra prullenbakken. Daarnaast houden we van efficiëntie en niet van lopen als het niet nodig is ;-). Ook willen we zoveel mogelijk afval scheiden tijdens events & proberen we dit zo slim mogelijk te organiseren. #elkedageenbeetjebeter

zero waste policy

Welkom in de NON keuken, waar we dag in, dag uit, voor zero-waste gaan! Elke dag opnieuw zijn we kritisch bezig met wat er de deur uitgaat en wat we een tweede leven kunnen geven. We houden nauwkeurig bij wat we verspillen, zodat we elke keer weer een beetje slimmer en duurzamer worden. Met onze zero-waste policy zetten we een klein stapje extra naar een groot verschil. En ja, daar zijn we megatrots op!

NO(N) waste

Onze teamies kunnen we altijd blij maken met een lekkere lunch tijdens hun pauze! Enne… Zo’n lunch is toch nog leuker & lekkerder als je weet dat je daarmee iedere dag een beetje meer voor een groenere wereld zorgt!? Onze cheffies zorgen er daarom altijd voor dat onze lunch wordt gemaakt van producten die op moeten & over zijn. Het is elke dag weer een verrassing wat we op ons bord krijgen & natuurlijk helemaal op smaak gemaakt. Klinkt als een feestje, toch?! Samen maken we het verschil!

we proudly serve

Biodynamische Boerenzuivel

Al onze koemelk-koffies worden gezet met verse biodynamische melk van Delflandshof. Zij houden rekening met de natuur; de koeien hebben minder medicatie en krachtvoer nodig en grazen zo lang mogelijk op de veenweiden tussen Den Haag en Rotterdam. Geloof ons, deze versheid proef je direct van de boer!

Direct Trade Espressobonen

Onze favoriete koffiebrander, Single Estate Roasters, werkt samen met B-corp boeren. Dag in dag uit wordt er rekening gehouden met de impact op werknemers, de maatschappij en het klimaat. De brander waarin de bonen worden gebrand, hergebruikt de warme lucht. Hierdoor is er nauwelijks uitstoot en gebruikt de brander minder energie. Ook de verpakkingen zijn 100% recyclebaar én worden er paddenstoelen gekweekt op het organische restmateriaal (koffiedik & bonen). #kleinestapjesmeteengroteimpact

Kleine stapjes met een grote impact!

NON wil continu processen verbeteren & zich blijven ontwikkelen. Dat doen we dan ook op het gebied van duurzaamheid! Waar we voorheen onze zuivelproducten uit Midden-Delfland (350 liter per maand) in flessen lieten leveren, wordt er nu gebruikgemaakt van onze nieuwe aanwinst, de melktap. Direct vanuit 10-liter emmers naar de bar & vanuit de koeling getapt! Hiermee zorgen we voor vermindering van het openen van de koelingen, minder plastic afval & een constantere kwaliteit in vers.

Het bewijs dat vers, aandacht & kwaliteit samen met technologie goed hand in hand gaan.